Cover
Inhoud
Nieuws
In vogelvlucht
Share your case
Interview Berrie den Ouden
Foto's
Interview Irene van der Spek
Twitter
Workshop: De onbenutte klantwaarde van MVO

Delen

Delen

Voorjaarsevenement AANtWERK Dinsdag 24 maart bij Classic Park in Boxtel

In vogelvlucht

Voorjaarsevent in het kort >>

Share your case

Businesscases online delen >>

Foto's

Een impressie >>

Interview

Berrie den Ouden: "We luisteren veel te weinig" >>

bij classic park

'Op scherp gezet'

AANtWERK 2.0

Al kort werd er over gesproken: AANtWERK breidt zich dit jaar uit naar Den Bosch, Oss, Uden en Veghel. Dat betekent nog meer ondernemers met dezelfde gedachtegang en nog meer nieuwe ideeën. Fijn toch. Het betekent ook dat IBN en Weener XL zich net als WSD aan AANtWERK verbinden. Zij zijn nu in gesprek met mogelijke nieuwe founders. Zodra er nieuws is, hoort u dat.

Hierboven ziet u alvast een sneak preview van de nieuwe huisstijl. 

Voorjaarsevent in vogelvlucht

Wat een inspirerende locatie is Classic Park in Boxtel. Dat was nodig, want we gingen flink aan de bak. Eerst even opwarmen met een elevator pitch voor twee en daarna – te midden van al die prachtige klassiekers – begon het ‘echte’ werk. Gespreksleidster Simone van Trier hield ons scherp. In groepen van tien werden uiteenlopende mvo businesscases gesmeden. Die vervolgens met elkaar werden gedeeld. Voorbij kwamen onder meer Social Car Cleaning, Maatschappelijk Mooi,  Service is het nieuwe Goud, 3Dprinten in hardware evolutie en een nieuwe kijk op het aanbestedingsbeleid.Kortom: fijne locatie, zeer inhoudelijk ‘hier-heb-je-echt-wat-aan’, elkaar beter leren kennen en nog even gezellig nagepraat.

Share your businesscase 

Robin Robart van Zorg van de Zaak had het briljante idee om de mvo businesscases online met elkaar te delen. Wat is daarvoor een betere plek dan een groep op LinkedIn. Sluit je daarom vandaag nog aan bij deze groep. En vergeet natuurlijk niet om de LinkedIn pagina van AANtWERK te volgen.

>> Aansluiten bij groep 'Share your case' 

>> Volgen LinkedIn pagina AANtWERK

“We luisteren nog veel te weinig”

Berrie den Ouden is Senior Adviseur bij Den Ouden en bij Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging Oost.

"Werk is voor iedereen belangrijk. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We laten ze soms werk doen dat ze niet leuk vinden of niet goed kunnen uitoefenen. Niet doen! Luister naar ze, laat ze werk doen waar ze goed in zijn, zet ze in hun kracht. Je zult merken dat er veel meer in ze zit dat je denkt. 30 jaar lang heb ik een familiebedrijf gerund. 175 man werken er nu. Mijn advies: laat je mensen praten. Anderhalf jaar geleden hebben ze het stokje van mij overgenomen, drie man. Nu zit ik nog in de Raad van Advies. Ik geef regelmatig advies aan bedrijven die worstelen met overnames. Dan geef ik harde kritieken. Meestal is de boodschap: kom eens van die troon af!”

Impressie voorjaarsevent

Foto's >>

“Ik zie absoluut de meerwaarde van AANtWERK”

Irene van der Spek is HR Officer bij VION Food:

“Wat een leuke bijeenkomst. En heel zinvol. Fijn is dat je hier met elkaar kunt brainstormen en elkaar ook beter weet te vinden buiten de events. Het is belangrijk dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Dat vinden we ook bij VION. In onze duurzame personeelsprojecten zoeken we steeds naar mogelijkheden om mensen uit de doelgroep te betrekken in onze processen. Ook zoeken we naar manieren om onze medewerkers zo fit mogelijk hun pensioengerechtigde leeftijd te laten bereiken. Functioneren ze niet goed meer op hun huidige plek, dan bekijken we of dat ergens anders in de organisatie wel kan. Zo hebben we al medewerkers geplaatst in de catering en bij facilitaire diensten. Heel goed en nodig gezien de vergrijzing bij ons. AANtWERK vind ik daarom een heel goed platform. Daar zie ik de meerwaarde wel van.”

Benieuwd naar het voorjaarsevent op social media? 

Check de tweets  >>

Save the date

Wat  'De onbenutte klantwaarde van MVO'

Datum  Donderdag 23 april

Tijd  16.00 - 19.00 uur

Locatie  WSD Boxtel

Maximaal  30 deelnemers

Informatie  

Klik hier voor meer informatie op de website. 
Tip! Lees hier het interessante blog van Edith Bakker over dit onderwerp.

Aanmelden 
info@aantwerk.nu