Cover
Inhoud
Nieuwe website
In vogelvlucht
Jaap Bressers: de match!
Interview Gideon Verhoeven
Foto's
Interview Marlies Schillings
Twitter

Delen

Delen

Midzomerevenement AANtWERK Maandag 15 juni bij Landgoed Huize Bergen

In vogelvlucht

Midzomerevent in het kort >>

Nieuw jasje

Splinternieuwe website >>

Foto's

Een impressie >>

Interview

Marlies Schillings: "We doen het nog niet, maar willen wel." >>

Samen verder

'Weener XL, IBN en WSD'

Nieuw op het web

Bij de lancering van AANtWERK 2.0 hoort ook een nieuwe website. Benieuwd? Neem hier een kijkje. Houd 'm goed in de gaten. Want na de zomer vindt u hier alle workshops en evenementen. 

Midzomerevent in vogelvlucht

Een toplocatie, ruim 100 gasten, een programma dat er toe doet en een fijn zonnetje. Dé ingrediënten voor het perfecte midzomerevenement. Na een welkomstdrankje op naar de Pauw. Wethouder Huib van Olden trapt af: "Laten we in ons Brabant aan de slag gaan." Directeuren Sjoerd van het Erve, Maarten Gielen en Jan Simons willen met AANtWERK verbinden. Kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen is hun credo. Met een druk op de knop onthullen ze het nieuwe logo en daarmee ook de website van AANtWERK 2.0. Jaap Bressers steelt de show en bezorgt ons kippenvel met een lach. Even met beide benen op de grond en terug naar waar het echt om gaat: de kleine dingen maken het verschil. En dan: barbecue. Een zomerse. Buiten op het terras van Landgoed Huize Bergen in Vught. Met aan het einde een smakelijk presentje. Gasten vullen hun eigen goodiebag met Huttense lekkernijen van huislijn 'De Guijt'. Smoothies, verse sappen, honing, muesli, soep, sandwiches gezond en echte krachtpatsers. Wat was het goed, wat was het fijn.

Jaap Bressers over de juiste match

Wat een verhaal! Jaap Bressers bezorgt ons kippenvel met een lach. Heeft het u aan het denken gezet? Maakt u het verschil met dingen die voor u zo vanzelfsprekend zijn? Onthoud dat we veel meer 'mogen' dan 'moeten' en ga op zoek naar de juiste match!

>> Meer over Jaap Bressers? Bestel zijn boek hier.

“Op dag één krijgen ze onze werkkleding aan”

Gideon Verhoeven is HR Manager bij Orly & Endevoets Groep in Den Bosch.

Het Bossche Orly & Endevoets doet al jaren aan Social Return. Als HR Manager staat Gideon Verhoeven daar volledig achter. "Kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ervoor zorgen dat ze weer in kunnen stromen in het arbeidsproces. Dat doen we al bijna vijf jaar. Het begon met een magazijnmedewerker, maar daarna hebben we functies gecreëerd. Hoe? We leiden ze zelf op. Vier tot vijf jongens per keer. Dat doen we in modules; hakken als het ware de opleiding en werkzaamheden in stukjes. Dat biedt structuur en overzicht. Als de wil en discipline er is, gaat dat goed. Mijn advies: probeer ze te benaderen als ieder ander.  Wij geven de jongens op dag één onze werkkleding aan met logo. Dan horen ze er meteen bij."

Impressie midzomerevent

Foto's >>

“Getriggerd door best practises”

Marlies Schillings is Hoofd P&O bij Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling.

"We doen het nog niet, maar we willen wel. Werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Hier bij AANtWERK word ik getriggerd door best practises. Hoe doen anderen het? Wat gaat goed? Wat minder goed? Mijn wens is flexibiliteit op de werkvloer. Van mensen, taken en uren. Zie het als een soort van jobcrafting. Eerst voor de kantoormedewerkers. Voor ons is dat dubbel nieuw. Nu ligt alles bij ons vast, vast en nog eens vast. En ook software moet daarop ingericht worden. Vandaag was erg goed. Het verhaal van Jaap is zo indrukwekkend. Leuk vond ik de ramenwassers die als superheroes verkleed waren bij een kinderziekenhuis in Memphis. Het blijkt: het hoeft allemaal niet zo groots. Het zit 'm in de kleine dingen."

Benieuwd naar het midzomerevent op social media?

Check de tweets  >>